Lintu Musta Valkoinen

Naaraat jättävät poikasista huolehtimisen koiraiden tehtäväksi. Hyvin järeä nokka. Ulkoasu: Koiraalla runsaasti keltaista päässä ja vatsassa, naaras hailakamman kellanruskea. Äänet: Voimakas, kauaskuuluva trumpettimainen joiku. Muuta: Euroopan runsaslukuisin petolintu luokitellaan Suomessa vaarantuneeksi.

Tunnistatko pihalinnut? Esittelemme pihojen yleisimmät vieraat

Sen kanta on moninkertaistunut nopeasti. Suomessa pesii noin merihanhiparia. Rauhalliset huilumaiset säkeet päättyvät pehmeään liverrykseen. Muuta: Yleisin tikkamme, tavallinen talviruokintapaikoilla. Siivissä vastaavasti on nähtävillä selkeästi valkoiset siipijuovat. Keltasirkku Emberiza citrinella. Yle Myynti Yle Arkistomyynti Arkistoidut sivut.

lintu musta valkoinen

MAIN FINNISH MENU

Varpuskoiraan päälaki on harmaa. Tästä syystä luodoille ei pidä mennä keväällä ja alkukesällä. Osaa myös varastoida ruokaansa. Ulkoasu: Päälaella selvä mustavalkoraidallinen kartiomainen töyhtö. Lentää jalat ja kaula suorana. Nuori harakka kököttää nurmikolla. Muuta: Mustarastas on Uudenmaan maakuntalintu, ja vuonna se valittiin Ruotsin kansallislinnuksi.

huawei mediapad t3 16 gb

BirdLife Suomi | Opi tuntemaan

Kanadanhanhet matkaavat talveksi Itämeren etelärannikolle. Muuta: Parvet ruokailevat muuttoaikoina ja talvella erityisesti lepän ja koivujen siemenillä. Ravinnokseen tilhi käyttää hyönteisiä, siemeniä ja marjoja. Muuta: Lekuttelee, syöksyy ja sukeltaa saaliin kimppuun. Pesii Pohjois-Suomen soilla ja järvenrantaniityillä, muuttoaikoina koko maassa. Koko: Noin 55 cm, variksen kokoluokkaa.

Tunne pihan linnut: linnut tutuiksi

Monasti poikueet liittyvät ”lastentarhoiksi”. Auringon paistaessa sopivasta kulmasta pyrstön mustat sulat hohtavat sinivioletin metallinkiiltoisina. Ulkoasu: Aikuisella linnulla harmaa selkä ja siivet ja siipien kärjissä mustaa, muuten valkoinen. Siivillä valkea poikittaisjuova. Tiesitkö: Pikkuvarpusilla sekä koiras että naaras ovat samanväriset.